OLI SANITARNA TEHNIKA

 

Kompanija OLI - Sistemas Sanitarios, S.A. osnovana je 1954. godine u Aveiru (Portugal) i predstavlja lidera u proizvodnji vodokotlića na Iberijskom poluostrvu. Širok dijapazon rešenja, kao što su aktivirajući tasteri, ugradni i vanzidni vodokotlići, mehanizmi (ulazni i izlazni ventili, plovci) se svakodnevno šalju na pet kontinenata odnosno u 80 zemalja širom sveta. Pored toga, OLI ima svoje filijale u Italiji, Nemačkoj, Rusiji i Španiji.

U okviru velikog i modernog industrijskog kompleksa u Portugalu koji radi 24 sata dnevno i sedam dana u nedelji, godišnje se proizvede 2 miliona vodokotlića i 2,8 miliona mehanizama.

OLI je 2019. godinu završio sa prometom od 59,3 miliona evra i ukupno 431 zaposlenih samo u Portugalu. OLI je deo italijanske grupe Silmar, koja posluje u više različitih, ali integrisanih sektora: grejanje, prerada aluminijuma, vodovod i kanalizacija, zaštita od požara – i zapošljava oko 3.000 ljudi.

 

 

OLI vodokotlići se mogu naći u kupatilima širom sveta. Hotel na Kubi, izraelska bolnica, škola u Španiji, fudbalski stadion u Kataru, brod-hotel u Peruu ili restoran u Italiji, samo su neki primeri značajnih projekata u kojima su prisutni OLI proizvodi.

Ova međunarodna afirmacija zasnovana je na inovacijama i kroz dizajn jedinstvenih tehničkih i korisničkih rešenja.

OLI-jev inovativni rad je prepoznat sa više prestižnih međunarodnih priznanja kao što su "Archiproducts Design Avards", "Good Design", "Iconic Avards" i "Design Plus"