KORPORATIVNA DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Romastal je kompanija koja je uvek bila zabrinuta šta se dešava u zajednici. Nema početne pozicije za CSR projekte

ROMSTAL ZVANIČNI SPONZOR

EFdeN

Romstal je aktivno uključen u razvoj društva i zajednica kojima pripada, podržavajući projekte u oblastima kao što su obrazovanje , zdravstvo, sport i ekologija. Svojim delovanjem Romstal pokušava da pruži podršku društvu, doprinoseći kvalitetu života u lokalni zajednicama. Kompanija takođe zagovara proaktivan stav kako bi pronašla efikasna i održiva rešenja za zeleniju budućnost. U tom kontekstu, Romstal je postao glavni sponzor EFdeN tima, pružajući podršku i svojoj inicijativi da stvori solarnu kuću, nezavisnu
u pogledu energije.

EFdeN je jedini tim u centralnoj i istočnoj Evropi (u konkurenciji 20 kvalifikovanih timova koji su učestvovali u finalnom Solar decathlon Europe 2014, međunarodnom takmičenju za arhitekturu i integrisane tehnologije koje se održalo u Versaju.

Prototip EFdeN je energetski efikasna solarna kuća, obezbeđu e potrebnu energiju i toplu vodu iz solarnih i fotonaponskih panel a postavljenih na krov. Kuća EFdeN se može smatrati samodovoljnom.

Kuća proizvodi više nego što troši! Ako tokom zime troši energiju iz mreže jer energija proizvedena od fotonaponskih panela nije dovoljna zbog nedostatka sunčeve svetlosti, kada dođe leto dolazi, kuća proizvod više od potrebnog, višak se ubrizgava u mrežu.

Kuća EdeN je izgrađena Romstal proizvodima.

U 2007. godini sprovedeno je 17 sponzorskih projekata (približne vrednosti 110 000 evra), a u 2008. godini 30 sponzorskih aktivnosti (vrednost je premašila 200 000 evra). Vrednost sponzorstava u 2009. godini premašila je 220 000 evra (u ovom slučaju su završena 54 projekta).

Institucije koje mi sponzorišemo su: vrtići, škole, verski centri (crkve, društvene kuće), sportski klubovi. U 2008. godini, uvažavanje, zahteva različitih NVO-a, sproveden je projekat obnove / opremanja sanitarnih čvorova svih škola iz najsiromašnijih delova zemlje: u oblasti Vaslui. Za ovaj projekat registrovano je 10 škola iz okruga Vaslui, a sve su dobile tražene materijale. HHC Rumunija je koristila donacije koje je dala kompanija Romstal 2010. Godine: donacije koje su predstavljale higijensko-sanitarnu opremu, građevinski materijal (podne i zidne pločice, lepak, boje), kao i rasvetna tela.

U 2011. godini nastavili smo sa sponzorskim projektima sa više od 115 000 evra Cilj su nam bile različite institucije poput sportskih klubova, bolnica, različitih NVO.