Trening za fotonaponske sisteme u Romstal Akademiji

Tokom prošle nedelje imali smo priliku da naše dugogodišnje saradnike ugostimo u Bukureštu u sedištu kompanije Romstal. Ovog puta u fokusu nam je bila obuka za fotonaposnke sisteme i njihova primena kako na rezidencijalnim tako i na industrijskim objektima.
Tokom dva dana treninga na Romstal akademiji produbili smo već postojeća znanja iz ove oblasti i susreli se sa novim izazovima koje nosi moderna tehnologija i njen neprestani razvoj. Poseban akcenat dat je na podešavanje softvera i optimizaciju sistema u čemu su nam pomogli treneri i kolege iz partnerske firme Victron Energy iz Holandije, jedne od vodećih kompanija na svetu u oblasti proizvodnje invertera. 


romstal i domingZa Romstal akademiju često kažu da je to mesto gde se „stvaraju inženjeri“, ali mi bi dodali i mesto gde se stiču nova znanja, sertifikuju instalateri i serviseri i ono što je nama u Romstalu najvažnije – sklapaju nova prijateljstava!

Energetska politika kompanije Romstal koncipirana je na korišćenju obnovljivih izvora energije i uštedi fosilnih goriva. Instalirani fotonaponski paneli u našim filijalama širom Rumunije poslužili su kao sjajan poligon za trening naših instalatera ali i dobar pokazatelj da ono što smo naučili kroz teoriju bezprekorno funkcioniše i u praksi.

Trudeći se da ostavimo utisak dobrog domaćina, sa našim saradnicima uživali smo u obilasku grada, divili se aritekturi i uređenosti parkova i naravno trudili se da istražimo gastronomsku ponudu naših ljubaznih suseda.

Nakon trodnevnog boravka u Romstalu možemo reći da smo zadovoljni ostvarenim rezultatima. Dobili smo pet novih profesionalaca, lincenciranih instalatera i servisera opreme za fotonaponske sisteme. Stekli neka nova prijateljstava i učvrstili postojeća, učili, radili ali se i zabavljali, smejali i uživali.