Perlatori štede vodu

PERLATORI ŠTEDE VODU

 

Četvoročlana porodica koja živi u kući sa tri kupatila i jednom kuhinjom troši 600 litara vode dnevno (300 l tople i 300 l hladne vode)

 

Montiranjem perlatora možete uštedeti i do 70% kako tople, tako i hladne vode.

Baterije za lavabo koje ne štede vodu i koje imaju neadekvatne perlatore imaju protok od 13 l/min. Ugradnjom DOMING-ovog perlatora dobijamo protok od samo 4 l/min, bez umanjenja komfora prilikom upotrebe.

Baterije za sudoperu koje ne štede vodu i koje imaju neadekvatne perlatore imaju protok od 14 l/min. Ugradnjom DOMING-ovog perlatora dobijamo protok od samo 10 l/min, bez umanjenog komfora prilikom upotrebe.

Tuševi koji ne štede vodu i koji nemaju dodatak za uštedu potrošnje imaju protok od 15 l/min. Ugradnjom DOMINGovog produžetka dobijamo protok od samo 8,5 l/min, bez umanjenog komfora prilikom upotrebe.

 

Kako naši perlatori štede vodu?

Dodavanjem vazduha i uz pomoć posebnog graničnika protoka. Ugradnjom perlatora omogućuje se povećani dotok vazduha, pa kao rezultat imamo bogati, penušavi mlaz vode. Precizni elastični graničnik automatski reaguje na različite pritiske vode menjajući svoj oblik. On ograničava protok i tako neprestano štedi pitku vodu.
Koliki značaj imaju ovi naizgled beznačajni dodaci na našim slavinama, možda najbolje govori podatak da više od 60% svih putničkih kruzera koji plove svetskim morima i okeanima, a na kojima je ušteda vode za piće od posebnog značaja, koriste ovaj sistem za uštedu vode.

Proizvodi koje biramo dobra su polazna tačka u uštedi vode. U Doming asortimanu nalazi se nekoliko vrsta perlatora, ekoloških proizvoda koji se lako montiraju na baterije za vodu, i omogućavaju značajnu uštedu ovog vrednog neobnovljivog resursa.

 

PERLATOR M24 ZA UMIVAONIK 4 l/min

Perlator M24 za baterije za umivaonik i sudoperu, za smanjenje potrošnje vode na 4l/min u odnosu na standardnu bateriju koja ne štedi vodu i koja ima protok 13 l/min.
Prednost ovog perlatora je da ostvaruje uštedu vodu do 70%, bez smanjenja komfora. Perlator sadrži sito protiv kamenca. Pored toga, upotrebom ovog perlatora smanjuje se emisija CO2 za 1640 kg. * Protok vode od 4 l/min određen je nakon testiranja na pritisku od 3 bara.

Peraltor se montira veoma lako na vrh baterije. Bez perlatora, obično, voda curi u velikom mlazu.Perlator raspršuje mlaz vode na mnogobrojne i sitne kapljice. Ovo pomaže uštedi vode i do 50% smanjuje efekat prskanja. Pored toga, perlator zadržava nečistoće i kamenac u cevima. Montiranjem jednog perlatora za 5 godina uštedi se 490 m3 vode.

Perlator m24

 

PERLATOR F22 ZA SUDOPERU 10 l/min

Perlator F22 za baterije za sudoperu, smanjuje potrošnju vode na 10l/min u odnosu na bateriju koja ne štedi vodu sa protokom od 14l/min. Prednost ovog perlatora je ušteda vode do 60% bez smanjenja komfora.
Perlator sadrži sito protiv kamenca. Pored toga, upotrebom ovog perlatora smanjuje se emisija CO2 za 750 kg. *Protok vode od 10 l/min određen je nakon testiranja pod pritiskom od 3 bara. Smanjenje potrošnje vode može se lako regulisati montiranjem perlatora na bateriju, na taj način za 5 godina uštedi se 210 m3 vode.

Perlator f22

 

PERLATOR ZA TUŠ 7 l/min

Priključak za povezivanje između baterije i tuš creva za smanjenje potrošnje vode na 7l/min u odnosu na maksimalan protok od 15l/min. Priključak sprečava uvrtanje, ono što omogućava duži vek trajanja creva. Prednost ovog priključka je što omogućava uštedu vode do 50% bez smanjenja komfora. Pored toga upotrebom ovog priključka smanjuje se emisija CO2 do 1400 kg. Protok vode od 7l/min definisan je nakon testiranja pod pritiskom od 3 bara.

Ume prilično da iznervira kada se tuš crevo uvrne. Pokušajima da se odvrne može se pokidati. Ovakvi problem mogu se rešiti ovim novim proizvodom. Dodajte na listu prednosti i smanjenje potrošnje vode i videćete da se vaš novac isplati.

  • Priključak za tuš 1/2” MF za smanjenje potrošnje vode na 7l/min* u odnosu na prosečan protok 15l/min.
  • Protok vode na 7l/min definisan je na osnovu testiranja pod pritiskom od 3 bara.
  • Ušteda vode do 50% bez smanjenja komfora prilikom upotrebe.
  • Montira se između baterije i tuša.

Standardna tuš ručica ima prosečan protok od 15l/min. Montiranjem jednog priključka na tuš za 5 godina uštedi se 440m2 vode. Pored toga smanjuje se emisija CO2 za 1400 kg.

Perlator za tuš 7l

 

NASTAVAK ZA TUŠ CREVO 8,5 l/min

Priključak za povezivanje između baterije i tuš creva za smanjenje potrošnje vode na 8.5 l/min u odnosu na prosečan protok od 15l/min. Prednost ovog priključka je ušteda vode do 40% bez smanjenja komfora. Zahvaljujući sistemu sa prekidačem ON/OFF omogućeno je privremeno zaustavljanje mlaza vode bez izmene temperature i protoka koji su podešeni na bateriji. Pored toga upotrebom ovog priključka smanjuje se emisija CO2 za 1200 kg. *Protok vode od 8.5 l/min definisan je na osnovu testiranja pod pritiskom od 3 bara.

Montira se između baterije i tuš creva.

Perlator za tuš 8l

 

 

 

Voda je neobnovljiv prirodni resurs i ukoliko se nastavi sa neracionalnom upotrebom, čovečanstvo će se ubrzo suočiti sa ozbiljnim nedostatkom ovog resursa. U ovom trenutku, milijardu ljudi nema pristup pijaćoj vodi.

Od čitave ove količine vode na Zemlji, samo 2,5 procenata je pijaća voda gde se 98,8 odsto nje nalazi u ledu i podzemnim vodama.

Nešto manje od 0,3 odsto pijaće vode je u rekama, jezerima i atmosferi, a još manja količina, svega 0,003 odsto nje čini flaširana voda, biološki testirana i fabrički upakovana.