Vaillant aroTHERM pure - toplotna pumpa

Osnovne potrebe stanova u novogradnji čine grejanje, hlađenje i priprema potrošne tople vode. Upravo sve ovo, uz maksimalnu udobnost, na malom prostoru i uz visoku efikasnost, pruža Vaillantova nova toplotna pumpa aroTHERM pure.

 

Rešenje za nedostatak prostora

Split toplotna pumpa, aroTHERM pure, razvijena je za ugradnju u male prostore. Spoljašnja jedinica je najmanja u Vaillant-ovom asortimanu i zauzima samo 0,58 m2 površine zida na koji se smešta.

Osim što štedi prostor, težina joj je samo 55 ili 82 kg, pa se sa njom lako rukuje, podiže do mesta ugradnje i ugrađuje.

Veličina unutrašnje jedinice s integrisanim rezervoarom za PTV od 190 litara približno je jednaka veličini frižidera i zauzima prostor od samo 60 x 60 cm. Zahvaljujući priključcima smeštenima na gornjoj strani, moguće ju je postaviti direktno uza zid i tako integrisati u gotovo svaki prostor, a ostavlja i dobar vizuelni utisak u prostorijama za boravak poput kuhinje.

Za objekte gde se na neki drugi način priprema topla voda, na raspolaganju je i zidni hidraulički modul.

 

 

 

Idealna na različite načine


Sa kapacitetom grejanja 4–10 kW i koeficijentom efikasnosti COP do 5,2 (A7/W35) toplotna pumpa aroTHERM pure predstavlja idealno rešenje.

• Namenjena je za novoizgrađene porodične kuće i stambene zgrade.

• Maksimalna udaljenost od 40 m između unutrašnje i spoljašnje jedinice i razlika u visini od 30 m, čine je prikladnom za ugradnju i za zgrade  do osam spratova.

• Ugradnja je moguća i u priobalnim područjima (u skladu s normom ISO 12944-6).

• Dodatni elektro grejač u svim unutrašnjim jedinicama (1,4–5,4 kW).

• Međurezervoar za grejanje nije potreban za režim odmrzavanja (ako je moguće da dodatni elektro grejač radi punom snagom).

 

Odlične karakteristike pri grejanju (A+++), još bolje pri hlađenju (EER do 5,0)

Čitav sistem i sva rešenja su podređeni visokoj efikasnosti, kako u režimu grejanja tako i u režimu hlađenja.

U režimu grejanja temperatura polaznog voda ide do +60 °C, uz razred energetske efikasnosti (35 °C/55 °C) A+++/A++, a temperaturni raspon u režimu grejanja iznosi od -25 °C do +35 °C. Koeficijent efikasnosti u grejanju COP pri A7/W35 ide do 5,2 (u skladu sa EN 14511: 2018)

Ima aktivno hlađenje, uz izvanrednu efikasnost: za podno grejanje EER A35/W18 ide do 5,0, a kod ventilokonvektora EER A35/W7 ide do 3,0, uz obaveznu ugradnju međurezervoara od 45 litara.

 

Brošura - aroTHERM pure